Novosti

Kvarner EXPO - Sajam suvenira i autohtonih proizvoda od 17. do 19. svibnja

Kvarner EXPO sajam, koji se održava od 2004. godine, prvotno je koncipiran kao središnje mjesto gdje se susreću najkvalitetniji suveniri iz cijele Hrvatske. Od samih početaka, izazvao je veliki interes javnosti, osobito turista koji su posjećivali Opatiju tijekom uskrsnih praznika. Tradicionalno se sajam održavao u Opatiji, ali je s vremenom proširen i na Crikvenicu i Rijeku, okupljajući izlagače iz svih dijelova Hrvatske te posjetitelje iz cijelog svijeta. Postao je nezaobilazna točka za sve ljubitelje suvenira i turizma, pridonoseći neizmjernoj koristi lokalnoj zajednici i širem gospodarstvu.

Danas, Kvarner Expo je izrastao u specijalizirani sajam posvećen promicanju bogate kulturne baštine, tradicije i umijeća hrvatskih kreativaca. Stvarajući platformu za promociju malih hrvatskih proizvođača, potičemo svijest o važnosti očuvanja kulturnog identiteta i tradicije te unaprjeđujemo održivi razvoj gospodarstva Hrvatske. Želimo postati prepoznatljivo odredište na kojem se susreću mali proizvođači rukotvorina, autohtonih proizvoda i suvenira te ljubitelji hrvatskog dizajna i kvalitetne ručne izrade.

Kroz kontinuirani razvoj sadržaja, želimo pružiti inspirativno iskustvo koje će poticati razmjenu ideja, podržavati lokalnu zajednicu i promicati kreativnost, kvalitetu i tradiciju. Na ovogodišnjem sajmu, koji će se održati od 17. do 19. svibnja, svoje proizvode će predstaviti ukupno 85 izlagača, od kojih 76 dolazi iz Hrvatske, 8 iz susjedne Slovenije, te Učenička zadruga VIVO iz Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije. Sudjelovanje brojnih izlagača iz cijele Hrvatske, kao i susjedne Slovenije, jamči raznolikost i bogatstvo ponude proizvoda, koji odražavaju kulturnu raznolikost ovog područja. Uključivanjem Učeničke zadruge VIVO, želimo pružiti podršku lokalnoj zajednici i potaknuti djecu i mlade na stvaralaštvo i poduzetništvo.

Kontakt

Udruženje obrtnika Slavonski Brod

Petra Krešimira IV, 12
035/447-010
info@uosb.hr
uo.slavonski.brod@hok.hr
udruzenjeobrtnika.sb@gmail.com
Pon-Pet 07:00 - 15:00h

Linkovi

HOK
Ministarstvo gospodarstva
Središnji obrtni registar
HAMAG bicro
Grad Slavonski Brod
Brodsko-posavska županija
Porezna uprava

UO Slavonski Brod

Petra Krešimira IV, 12, 35000 Sl. Brod
Tel.: 035/447-010
E-mail: info@uosb.hr
E-mail: uo.slavonski.brod@hok.hr
E-mail: udruzenjeobrtnika.sb@gmail.com
Radno vrijeme: Pon - Pet 07:00 - 15:00h

Pratite nas na Facebooku